Time Duration Calculator
Please enter the first and second time values to calculate the time duration in hours, minutes and seconds.
About Time Difference Calculator
By using the Time Duration Calculator, one can easily find the actual time difference between two specific points in time (the starting time point and the end time point). In order to use this calculator, you should enter the values of both specific time points in hours, minutes, and seconds. The result will be displayed in absolute time value and standard time format (HH:MM:SS). At the bottom of the webpage you can find some time duration example chart, which can help you understand how this Time Duration Calculator actually works.
Now button will set the starting time to the current time. And the clear button resets the time inputs.
Related Time Tools:
Time Duration Examples
|Starting Time||End Time||Time Duration|
|03:10||21:40||5 hours, 30 minutes|
|08:23||09:28||1 hours, 5 minutes|
|05:22||08:20||2 hours, 58 minutes|
|03:08||08:19||5 hours, 11 minutes|
|03:04||17:49||14 hours, 45 minutes|
|15:33||22:44||7 hours, 11 minutes|
|16:48||18:36||1 hours, 48 minutes|
|11:15||21:47||9 hours, 32 minutes|
|06:11||19:39||13 hours, 28 minutes|
|00:37||11:33||10 hours, 56 minutes|
|08:57||16:59||8 hours, 2 minutes|
This helped me figure out how long my School day was. Would reccomend.
This helped to tell how long my classes were on a different schedule, Thank you.
I work for a passenger railroad and we still do all our hours of service on paper. I use this on a weekly basis. Thanks!! Helps a ton.
This website has worked a lot for me now I can tell how long one time is to another!!!!!
Great UI !
For everyone asking for subtraction. It's the same - you can put the start time in either the first or second field. Just reverse it.
it is always a 24 hour clock
This site is helping me a lot with calculating my worked hours. Congrats!
It’s really helpful I’m not gonna lie but I do wish you could add subtraction
Such a great app, and very helpful. I just was it let you end at 24 (12 pm) instead of stopping at 23 (11pm).
Its nice but I just want it to subtract to it would be helpful!
military time isnt confusing, just do ur time-12. like 15-12=3 so its 3pm its really not that hard
This site helps so much with school knowing how much longer is left in the period/school day! I do agree it needs a pm and am
I don't like this site military time is way too confusing. they should add 2 options
Don't Complain about AM/PM. Just add 12 to any time between Noon and Midnight. EX: 5:40 PM = 17:40. "Military Time" is far less confusing when used properly.
I agree, put am and pm. This will make it less confusing
now i know how much time is left of school... expecially on half days
Hi so I have a question? how come we can't subtract times :) it would make it helpful ~Mae 8th grade
Thank you, this saves a lot of time.
its an amazing site just needs am/pm